Ορθοδοντική για Εφήβους

Τη σημερινή εποχή όλο και περισσότεροι έφηβοι αποφασίζουν να βάλουν «σιδεράκια» για να αποκτήσουν ένα υπέροχο χαμόγελο. Η αισθητική είναι ιδιαίτερα σημαντική σ’αυτές τις ηλικίες και το χαμόγελο διαδραματίζει βασικό  ρόλο σ ’ένα όμορφο παρουσιαστικό, ενισχύοντας σημαντικά την αυτοπεποίθηση ενός νέου ατόμου.  Ακόμα και παιδιά που ήταν εντελώς αρνητικά στην ορθοδοντική, ως έφηβοι αργότερα θέλουν να το προσπαθήσουν,καθώςτότε συνειδητοποιούν το πραγματικό όφελος.  

 Η ορθοδοντική στην εφηβική ηλικία μπορεί να προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα αλλά έχει και ορισμένες ιδιαιτερότητες:

  • Πολλά από τα ορθοδοντικά μηχανήματα που χρησιμοποιούνται σε μικρότερα παιδιά δεν έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα και είναι δύσκολο να έχουμε την πλήρη συνεργασία των εφήβων με αυτά, οπότε επιλέγουμε εναλλακτικούς τρόπους θεραπείας.
  • Εάν υπάρχουν σκελετικά προβλήματα των γνάθων, ίσως είναι δύσκολο να διορθωθούν όπως θα γινόταν σε μικρότερη ηλικία, μπορούν όμως στις περισσότερες περιπτώσεις να «καμουφλαριστούν» ικανοποιητικά.
  • Οι νέοι εφηβικής ηλικίας έχουν συνήθως φορτωμένο πρόγραμμα με αυξημένες μαθητικές ή φοιτητικές υποχρεώσεις, οπότε το σχέδιο θεραπείας πρέπει να είναι πρακτικό, ευέλικτο και να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες τους.
  • Πολλοί έφηβοι έχουν ιδιαίτερες ανησυχίες για την αισθητική τους με σιδεράκια, γι’ αυτό τους προσφέρουμε όλες τις εναλλακτικές αόρατης ορθοδοντικής που έχουν και οι ενήλικες. Εκτός λοιπόν από τα κανονικά (μεταλλικά) σιδεράκια- που παραμένουν μια πολύ αξιόπιστη και πιο οικονομική λύση- οι έφηβοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν λευκά πορσελάνινα σιδεράκια ή γλωσσικά σιδεράκια (που μπαίνουν στην εσωτερική επιφάνεια των δοντιών). Επίσης μπορούν να κάνουν ορθοδοντική με αόρατους νάρθηκες Invisalign Teen, που είναι μια παραλλαγή της ευρέως διαδεδομένης μεθόδου Invisalign και η οποία απευθύνεται αποκλειστικά σε εφήβους. Πρόκειται για αόρατους νάρθηκες που τους βγάζουμε για να φάμε, οπότε δεν χρειάζεται καμμία ιδιαίτερη προσοχή στο φαγητό! Οι νάρθηκες Invisalign δεν προτείνονται για όλα τα περιστατικά.(Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην ενότητα «Αόρατη Ορθοδοντική» ή στο www. invisalign.eu )
  • Επειδή αρκετοί έφηβοι παρουσιάζουν κάποιου βαθμού ουλίτιδα, είναι απαραίτητη η σωστή καθοδήγηση στη στοματική υγιεινή καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας. Η επιμελής και σωστή στοματική υγιεινή με τα σιδεράκια είναι απλά μια συνήθεια, που εύκολα μπορεί να ενσωματωθεί στην ορθοδοντική θεραπεία. Το ιατρείο μας ενισχύει αυτή την προσπάθεια των ασθενών, εκπαιδεύοντας εξατομικευμένα τον κάθε ασθενή αμέσως μόλις βάλει σιδεράκια, παρέχοντας εξειδικευμένα προϊόντα για αποτελεσματικό καθαρισμό των δοντιών, και υπενθυμίζοντας διαρκώς τη σωστή πρακτική σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας.

 

Για να δείτε περιστατικά εφήβων που θεραπεύτηκαν ορθοδοντικά στο ιατρείο μας μπορείτε να ανατρέξετε στην ενότητα «ΠΡΙΝ&ΜΕΤΑ – Έφηβοι»

Web Design & Development by Generation Y generation-y